Optimaal gebruikmaken van duurzame energie

Wil je je elektrische auto zo efficiënt mogelijk opladen en tegelijkertijd besparen op je energiekosten? Ontdek hoe je met onze slimme laadoplossingen en dynamische stroomcontracten het meeste uit je laadervaring kunt halen.

Speel in op lage uurprijzen

Dynamisch stroomcontract

Een dynamisch stroomcontract is een innovatieve manier om gebruik te maken van de variabele uurprijzen van elektriciteit. Gedurende de dag fluctueren de prijzen afhankelijk van de vraag en het aanbod. Met een dynamisch contract kun je profiteren van de momenten waarop de stroomtarieven het laagst zijn.

Dit betekent dat je jouw elektrische auto kunt opladen wanneer de elektriciteitsprijzen op hun laagst zijn, meestal 's nachts en tijdens daluren. Hierdoor kun je de kosten van het opladen aanzienlijk verlagen en bijdragen aan een efficiënter energieverbruik.

Laad Goedkoop

Plan je laad sessies

Onze slimme laadpalen zijn compatibel met dynamische stroomcontracten, waardoor je jouw laadgedrag kunt aanpassen aan de gunstige tarieven. Je kunt eenvoudig je laadpaal instellen om te laden wanneer de uurprijs laag is, je kunt zelfs prijs zones instellen warbinnen je wilt laden. Hierdoor bespaar je op energiekosten en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere samenleving.

Om te verzekeren dat je de volgende ochtend wel op pad kunt kun je zelfs eenvoudig instellen hoe laat je ochtends van huis vertrekt en hoeveel km je minstens moet kunnen rijden.

elektrisch rijden een Investering?

Interessant voor zakelijke rijders

Doe jij aan zakelijk verrekenen met de werkgever, lease maatschappij of onderneming ? Dan is een Dynamisch energie contract extra interessant !

Je spreekt namelijk een vast kWh bedrag af. Deze word aan de hand van je verbruik automatisch verrekend.

Maar door het plannen van je laadsessies op momenten dat energie goedkoop is, kun je vaak laden onder de afgesproken prijs ! Meerdere praktijkvoorbeelden zijn bij ons aanwezig die we graag met je willen delen. Bel of mail ons of vul het contact formulier in op onze website.

Onze aanbeveling

Heb jij een Dynamisch energie contract? Of ben je van plan over te stappen naar een dynamisch contract ? Dan is de Zaptec GO de geschikte keus !

Zaptec Go

v.a. € 749,- euro

De Zaptec Go laadpaal biedt een combinatie van snel, slim en duurzaam laden.  Met innovatieve functies die je laadervaring naar een hoger niveau tillen. Levenslang voorzien van 4G en 5 jaar garantie ! tot 22kWh !

Meer informatie

Laadpaal installatie

Installatie kosten zijn mogelijk vanaf €329,99 excl btw, zodat duurzaam rijden betaalbaar en toegankelijk wordt voor iedereen.

installatie is mogelijk binnen 5 werkdagen.

Laadpaal kosten

Gemiddeld kost een lader tussen de €500,- en €1.000,- euro.

De kosten van een laadpaal variëren op basis van verschillende factoren, zoals het type, de laadsnelheid en extra functies.

Vrijblijvende offerte

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor een laadpaal ? Klik op de onderstaande link en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan binnen 1 minuut.

Voor bedrijven komen we gratis langs voor een schouw op locatie.

Nu al mogelijk !

Bi-directioneel laden

Bidirectioneel laden, houdt in dat elektrische voertuigen niet alleen kunnen worden opgeladen en gebruikt voor autorijden, maar ook als een bron van energie voor je huis of als een teruglevering aan het elektriciteitsnet op interessante momenten.

Het concept is te vergelijken met het gebruik van een thuisbatterij, waarbij de batterij van je elektrische auto ook een flexibele energieopslag is. Hierdoor kun je kosten besparen door op te laden wanneer de elektriciteitsprijzen laag zijn, vaak geassocieerd met overvloedige wind- of zonne-energie, en deze opgeslagen energie gebruiken of terugleveren tijdens de piektarieven.

Om bidirectioneel te kunnen laden, moet wisselstroom worden geproduceerd tijdens het opladen van de elektrische auto worden vervangen in gelijkstroom. Daarna kan deze gelijkstroom, indien nodig, opnieuw worden omgezet in wisselstroom, zodat deze kan worden gebruikt in je huis of teruggeleverd naar het elektriciteitsnet.

Het realiseren van dit proces is technisch lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt, maar er worden voortdurend stappen gezet in de ontwikkeling van deze technologie, en sommige automodellen, zoals die van Hyundai en Kia, bieden al beperkte bi-directionele laadmogelijkheden. Ook Volvo komt in 2024 met de XC90 die bi-directioneel kan laden.

Bij Duurzaamautoladen.nl houden we deze innovatie scherp in de gaten. Ook kunnen we al Laders leveren dit Bi-directioneel kunnen laden zoals de Wallbox Quasar !