Alfen, Wallbox of Zaptec ?

Laadpaal kopen

Wanneer je opzoek gaat naar een laadpaal moet je eerst weten wat voor aansluiting je thuis hebt, en wat de laad capaciteit van de auto is.

Om een laadvermogen van 11kw te behalen heb je minimaal een 3-fase aansluiting nodig van 25 Ampere. Normaal gesproken hebben nieuwere huizen standaard een 3-fase 25A aansluiting. Dit is dus voldoende om 11kw te kunnen laden. Heb je een ouder huis dan heb je vaak een 1-fase aansluiting en kun je maximaal 3,7kw tot 7,4kw laden.

De laadsnelheid is altijd afhankelijk van het type auto en de beschikbare stroom. Een laadpaal met een vermogen van 11 kw is vaak ruim voldoende voor de meeste huishoudens om hun auto nachts in enkele uren geheel op te laden.

1-fase of 3-fase ?

Welke aansluiting ?

Voor het vinden van de juiste laadpaal heb je een aantal gegevens nodig. Je moet weten welke aansluiting je thuis hebt 1-fase of 3-fase, en hoeveel ampere de aansluiting is.

Ook is het handig om te kijken wat voor type (slimme) meter er aanwezig is. Als je geen slimme meter hebt, of een slimme meter met DSMR 4.0 of lager? dan mag je vaak gratis een nieuwe slimme meter aanvragen bij de netbeheerder. Het je een slimme meter met DSMR 4.0 of hoger? Dan is draadloos load balancing al mogelijk vanaf €89,- in combinatie met een Tibber pulse.
Heb je hier geen verstand van ?

Geen zorgen met het versturen van 1 foto van de groepenkast weten wij van Duurzaamautoladen genoeg!

zakelijk verrekenen ?

Functies laadpaal

Tegenwoordig zijn er veel verschillende slimme laadpalen op de markt. Naast de prijs en het uiterlijk zijn de functies ook belangrijk.

Wil je de laadkosten verrekenen met het bedrijf of werkgever?

Wil je de lader kunnen vergrendelen zodat niet iedereen zomaar de lader kan gebruiken?

Wil je een laadpaal die volledig op zonne-energie kan laden?

Of liever een laadpaal die de stroomprijzen zelf in de gaten houd, zodat je de lader kunt instellen automatisch te laden wanneer de kwh prijs onder een bepaald bedrag uitkomt?(dynamisch stroom contract)

Wand of paal montage ?

Laadpaal installatie

Als je weet wat voor aansluiting je hebt en aan welke functies de laadpaal moet voldoen dan kun je nadenken over de plek en montagewijze. Je kunt de lader namelijk aan de wand monteren, maar je kunt de lader ook op een montagepaal bevestigen.

Belangrijk voor een laadpaal installatie is dat er een kabel berekening word gemaakt en toegepast met oog op de toekomst.

Verder is het belangrijk dat de laadpaal veilig word afgezekerd met een B- karakteristiek aardlekautomaat. In het geval van een 3x 25A aansluiting gebruik je hiervoor een 20A aardlekautomaat.

Een standaard installatie met wandmontage is mogelijk vanaf €329,99 exclusief btw. Vaak binnen 5 werkdagen realiseerbaar !

Omdat elke installatie van een laadpaal maatwerk is, maken we graag gratis en vrijblijvend een passende offerte voor u.

Meer informatie

Laadpaal installatie

Installatie kosten zijn mogelijk vanaf €329,99 exclusief btw, zodat duurzaam rijden betaalbaar en toegankelijk wordt voor iedereen.

installatie is mogelijk binnen 5 werkdagen !

Laadpaal kosten

Gemiddeld kost een lader tussen de €500,- en €1.000,- euro.

De kosten van een laadpaal variëren op basis van verschillende factoren, zoals het type, de laadsnelheid en extra functies.

Vrijblijvende offerte

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor een laadpaal ? Klik op de onderstaande link en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan binnen 1 minuut.

Voor bedrijven komen we gratis langs voor een schouw op locatie.