Wat is Laden op Zonne-energie?

Laden op zonne-energie is een innovatieve manier om jouw EV op te laden met behulp van zonne-energie die wordt opgewekt door zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand. Hierdoor kun je jouw auto opladen met schone, hernieuwbare energie en tegelijkertijd jouw ecologische voetafdruk verkleinen.

Eco-smart functie in app

Laden op Zonne-energie & Wallbox

Wallbox biedt de ideale oplossing voor laden op zonne-energie, dankzij de geavanceerde functies van de Eco Smart functie in de Wallbox app:

  1. Full Green Stand: De Full Green stand van Wallbox zorgt ervoor dat je jouw EV oplaad wanneer een bepaald vermogen (min 6 ampère) aan zonne-energie beschikbaar is. Altijd laden puur op zonne energie.
  2. Eco Stand: De Eco stand optimaliseert de laadsessie voor maximale efficiëntie en kostenbesparing, terwijl je nog steeds profiteert van zonne-energie. Kortom, hiermee zorg je ervoor dat de EV zo snel als mogelijk word opgeladen met een combinatie van zonnestroom aangevuld vanuit het net. 
V.a. € 663,00 incl btw

Wallbox pulsar plus

+ laadvermogen tot 22 kWh
+ te verbinden met wifi & bluetooth
+ compact
+ inclusief laadkabel type 2
+ 2 jaar garantie
+ load balancing mogelijk
+ Wallbox app(laadsessies plannen)
+ Eco-smart functie in app
(laden op zonne energgie

v.a. € 795,- incl btw

+ laadvermogen tot 22 kW
+ My wallbox app
+ Eco-smart functie
+ inzicht laadgegevens
+ optioneel Load balancing
+ RFID meter ( voor automatisch declareren )
+ incl laadkabel 5 meter Type 2
+ wand of paalmontage
+ 1 & 3 fase toepasbaar

v.a. € 884,00 incl btw

Wallbox pulsar Pro

+ 4G met data abbonoment
+ Draadloos load balancing
+ RFID lezer
+ Power sharing tot 200 laders
+ My wallbox app
+ 3P Eco-smart
+ Tot 22 kwh
+ inclusief laadkabel 5 meter

Meer informatie

Laadpaal installatie

Installatie kosten zijn mogelijk vanaf €329,99,- excl btw, zodat duurzaam rijden betaalbaar en toegankelijk wordt voor iedereen.

installatie is mogelijk binnen 5 werkdagen.

Laadpaal kosten

Gemiddeld kost een lader tussen de €500,- en €1.000,- euro.

De kosten van een laadpaal variëren op basis van verschillende factoren, zoals het type, de laadsnelheid en extra functies.

Vrijblijvende offerte

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor een laadpaal ? Klik op de onderstaande link en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan binnen 1 minuut.

Voor bedrijven komen we gratis langs voor een schouw op locatie.

Rijden op zonnekracht

Hoe werkt het ?

Met de Wallbox Pulsar Pro kunt u uw elektrische auto op een milieuvriendelijke manier opladen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Load Balancing onderdeel, dat is gekoppeld aan uw slimme meter. In eerste instantie dient dit onderdeel om overbelasting van uw elektrische installatie te voorkomen. Wanneer het stroomverbruik in uw huis hoog is en er een dreigende overbelasting van uw elektrische installatie optreedt, kan het Load Balancing systeem tijdelijk de stroomtoevoer naar uw elektrische auto verminderen.

Daarnaast heeft dit Wallbox-component ook de mogelijkheid om de energieopwekking van uw zonnepanelen te meten. Als uw zonnepanelen een overschot van 4 kW of meer produceren, kunt u uw elektrische auto puur met zonne-energie opladen. Als alternatief kunt u kiezen voor opladen met een combinatie van hoofdzakelijk netstroom, aangevuld met zonne-energie wanneer er een overschot beschikbaar is.